Læsøfruerne passer på dine data

1. Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger
Dette dokumentet skal hjælpe dig med at forstå vores persondatapolitik, og give dig et samlet overblik over hvordan Læsøfruerne indsamler, behandler og sikrer dine data. Når vi indsamler og behandler personlige oplysninger, overholder vi EU’s databeskyttelsesforordning (GDPR) samt de danske persondataretlige regler, som måtte være gældende efter 25. maj 2018. Ved spørgsmål til denne politik, eller ønske om indsigt i hvilke oplysninger vi har registreret (og behandler) om dig og din virksomhed er du velkommen til at kontakte Læsøfruerne .

Vi foretager registreringen af disse oplysninger med det formål at kunne give dig den bedste service, hvad enten du er kunde eller besøgende på vores website. Oplysningerne registreres hos Læsøfruerne og opbevares i løbende kundeforhold. Når samarbejdet ophører, opbevares oplysningerne i henhold til de beskrevne procedurer i dette dokument. Når der indsamles oplysninger via vores website sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.

1.1 Virksomhedens juridiske oplysninger
Læsøfruerne 
Storhavevej 4
 9940 Læsø
CVR.: 31171741

Indehaver og dataansvarlig: Solveig Lynge

E-mail: info@laesoefruerne.dk 

Telefon: +45 27 24 66 67

1.2 Læsøfruerne overholder de 6 principper om ansvarlighed, når vi indsamler og behandler persondata
I praksis betyder det at vi:

  • Behandler dine oplysninger lovligt, rimeligt og på en gennemsigtig måde i forhold til den registrerede
  • Indsamler persondata til udtrykkeligt angivne og legitime formål
  • Sørger for at indsamlede persondata er tilstrækkelige, relevante og begrænset til, hvad der er nødvendigt i forhold til formålet
  • Indsamler konkrete, og om nødvendigt, ajourførte persondata
  • Opbevarer persondata på en måde, så det ikke er muligt at identificeres de/den registrerede i et længere tidsrum end hvad der er nødvendigt til det enkelte formål
  • Persondata behandles på en måde, der sikrer tilstrækkelig sikkerhed – under anvendelse af passende tekniske eller organisatoriske foranstaltninger

     

1.3 Definitioner i dokumentet
I dette dokument omtales Læsøfruerne både som “vi”, “os” og “Læsøfruerne ” Når vi skriver: “du”, “dig” eller “kunde” refererer vi til dig som en eller flere tilknytninger til Læsøfruerne.

Ordet “Persondata” er i dokumentet identificeret ved oplysninger, som kan identificere dig eller din virksomhed, direkte eller indirekte.

2. Anvendelsesområde og accept
Denne erklæring om beskyttelse af persondata er gældende for alle forretningsprocesser.

3. Persondata som Læsøfruerne behandler
Læsøfruerne behandler personoplysninger om kunder, praktikanter, jogbsøgende, ansatte og personer, som udgør potientielle kunder, og som henvender sig til os via vores hjemmeside, telefonisk, email eller kontakter os på anden vis.

3.1 Indhentning af persondata
Læsøfruerne indhenter persondata, når du har en tilknytning til Læsøfruerne, som fx:

  • Besøgende på vores hjemmeside
  • Eksisterende kunde hos Læsøfruerne 
  • Potentiel ny kunde
  • Jobsøgende
  • Ansat hos Læsøfruerne 
  • Personer tilmeldt til vores nyhedsbrev
  • Medlem i en af vores fællesskaber, som fx en Facebookgruppe
  • Samarbejdspartner eller leverandør

     3.2 Persondata som Læsøfruerne – afhængig af formål – indhenter og behandler

  • IP adresse
  • CVR-nr. og etableringsår
  • Virksomhedens juridiske navn
  • Adresse, postnr. og by
  • Tlf. nr.
  • Kontaktpersons navn
  • Kontaktpersons e-mail adresse
  • Kontaktpersons tlf. nr. (direkte eller mobil)
  • E-mail adresse til fakturering
  • E-mail adresse til udsendelse af nyhedsbreve
  • E-mail adresse afgivet i forbindelse med annoncering (fx via leadannonce på Facebook)

4. Læsøfruerne som databehandler
Vi behandler ligeledes persondata på vegne af vores kunder, hvor kunden kontrollerer behandlingen. Dette kan fx være i forbindelse med flg. typer opgaver:

  • Kommunikation med, kunden, samarbejdspartnere og leverandører m.v.
  • Udsendelse af nyhedsbreve 

4.1 Baggrund og formål med behandling af persondata
Læsøfruerne behandler persondata med det formål at løse konkrete opgaver for vores kunder. Behandlingen af persondata er nødvendig for at Læsøfruerne kan opfylde sine kundeforpligtelser og styre virksomhedens kunderelationer. I den forbindelse kan vi have brug for forskellige oplysninger om dig som kunde-kontaktperson eller bruger af en tjeneste. Formålet med behandling af disse oplysninger er typisk:

  • At levere de ønskede tilbud om vores produkter og ydelser
  • At behandle ordrer, fakturering, betalinger.
  • At oprette interesse- og kundeprofiler med henblik på at promovere relevante produkter og ydelser

Vores juridiske grundlag for at behandle de nævnte oplysninger er, at Læsøfruerne ud fra et forretningsperspektiv udelukkende har en legitim interesse i at behandle dine persondata på en respektfuld måde.

4.2 Forhåndsgodkendelse
Alle data indhentes og behandles altid med din forhåndsgodkendelse. Du bliver med andre ord bedt om at godkende, og give samtykke til indsamling af de – afhængig af formålet – nødvendige persondata.

5. Persondata der indsamles hos tredjepart
Data som fx cookies indsamles hos tredjepart, og disse behandles ligeledes af tredjepart. Læsøfruerne har, i det omfang det er muligt, indgået en databehandleraftale med disse, for at beskytte dine persondata bedst muligt. Eksempler på tredjepart er fx Google Analytics, Mailprogram, Facebook m.v.

Disse persondata bruges udelukkende i forbindelse med fakturering. Jvf. regnskabsloven vil disse faktura blive gemt i minimum 5 år i form af fysiske registre, samt opbevaret (sikkert) elektronisk i vores regnskabsprogram. De eneste personer der har adgang til disse er Læsøfruerne og vores revisor.

6. Sikring af persondata
Hos Læsøfruerne tager vi sikring af alle persondata alvorligt. Det imødekommer vi b.la. ved:

  • Kryptering af opbevarede data
  • Alarm på hovedkontoret 
  • Sikkert system til udfærdigelse, opbevaring og accept af kontrakter m.v.
  • Faste procedurer vedr. sletning af persondata
  • Faste procedurer vedr. brug, håndtering og destruktion af fysiske registre

7. Tilmelding til nyhedsbrev
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, registrerer vi dit fornavn og din e-mail adresse. E-mail adressen videregives ikke til andre, med mindre du har givet samtykke hertil. Dine oplysninger opbevares hos vores leverandør af servicen til udsendelse af nyhedsbreve, altså tredjepart. For at sikre dine persondata har vi i den forbindelse indgået en databehandleraftale med denne. Vi anvender double opt-in ved nye tilmeldinger til vores nyhedsbrev, for at sikre retmæssig og legal brug af dine persondata. Du vil derfor blive bedt om at bekræfte din email adresse, via et link som sendes til din email adresse, inden du vil kunne modtage nyhedsbreve fra Læsøfruerne .

Læsøfruerne udfører jævnligt en oprydning i vores lister af tilmeldinger på vores nyhedsbrev.

8. Samarbejdspartnere som databehandlere
Læsøfruerne  indgår i samarbejder med en række underleverandører og samarbejdspartnere.

Alle samarbejdspartnere udvælges nøje. Alle vores samarbejdspartnere skal være villige til at indgå en databehandleraftale med Læsøfruerne. Alle samarbejdspartnere skal overholde og efterleve Læsøfruerne politik for indsamling og behandling af vores kunders persondata, som beskrevet i dette dokument.

9. Oplysningspligt
I forbindelse med din godkendelse til indsamling af nødvendige persondata vil du få besked om hvilke oplysninger der indsamles. I den forbindelse vil vi referere til dette dokument. Du kan til enhver tid få oplyst hvilke persondata Læsøfruerne  har registreret om dig. Ønsker du at dine data slettes, eller begrænses, bedes du kontakte Solveig Lynge via e-mail (info@laesoefruerne.dk) eller via telefon +45 27 24 66 67

10. Underretning i tilfælde af brud på sikkerhed
Skulle Læsøfruerne blive udsat for indbrud, eller på anden vis blive udsat for brud på sikkerheden (digitalt eller fysisk indbrud på vores kontor) vil du blive informeret inden for 72 timer. Du vil i så fald også få oplyst hvilke af dine persondata, som er påvirket af indbruddet.

Samarbejdspartnere og underleverandører skal ved sikkerhedsbrud give Læsøfruerne  underrette den dataansvarlige hos Læsøfruerne  senest 24 timer efter brud på sikkerheden.

11. Sletning af persondata
Jvf. regnskabsloven opbevarer vi dine oplysninger i vores regnskab i op til 5 år.

Du har til enhver tid ret til at få slettet de data Læsøfruerne har registreret om dig og (eller) din virksomhed. Dette kan i yderste konsekvens betyde ophør af samarbejdet med Læsøfruerne. Er du privatkunde og ønsker dine oplysninger slettet kan Læsøfruerne ikke afsende dine ordrer.

12. Deling af kundeudtalelser og stjernebedømmelser
En kundeudtalelse består af tekst (i citatform) og et profilbillede.

Læsøfruerne deler løbende sine kundeudtalelser.

Kundeudtalelser skrevet/givet om Læsøfruerne via vores Facebookside, på Google eller andre offentlig tilgængelige services, som fx Trustpilot, anses som offentlig tilgængelige. Du vil derfor kunne opleve at disse kan blive delt via sociale medier og i vores nyhedsbrev uden yderligere forudgående accept.

Kundeudtalelser vil ligeledes kunne anvendes som faste elementer i markedsføring af vores produkter og ydelser. I den forbindelse vil udvalgte kundeudtalelser optræde i tryksager og på vores hjemmeside. Såfremt din kundeudtalelse vil blive anvendt som et fast element i vores markedsføring vil det altid ske efter din forudgående accept.

Cookies på Læsøfruerne.dk

13. Hvad er cookies?
Cookies er små stykker data, der gemmes på din computer, når du besøger en hjemmeside. Cookies bruges blandt andet til at registrere din færden, mens du er på hjemmesiden og huske dig, hvis du vender tilbage. Oplysningerne, som registreres, kan for eksempel bruges til statistik, til at forbedre brugeroplevelsen. En cookie er ikke et program og kan ikke indeholde virus.

14. Sådan anvender Læsøfruerne.dk cookies
Hos Læsøfruerne.dk anvender vi cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionalitet, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig. Du kan til enhver tid slette cookies fra din computer. Hvordan du gør det, afhænger af din browser. Herunder finder du vejledninger til, hvordan du sletter cookies i din browser:

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari
Flash cookies – alle browsere
iPhone og iPad
Smartphones med Android

15. Teknisk nødvendige cookies
Indholdet på læsøfruerne.dk er lagret og administreres gennem WordPress CMS. WordPress sætter cookies, som bruges til at genkende dig, når du bevæger dig rundt på vores hjemmeside.

16. Præference cookies
Disse cookies bruges til at sikre den optimale brugeroplevelse på hjemmesiden. For eksempel til visning af Youtube-film på læsøfruerne.dk. I den forbindelse bruger Youtube bl.a. cookies til at registrere, hvilke videoer der vises og hvor meget af filmen du har set.

17. Drifts- og optimeringscookies
Disse cookies anvendes til driften af hjemmesiden. I den forbindelse bruger vi blandt andet Google Analytics for at analysere, hvordan vores brugere anvender hjemmesiden. De oplysninger som cookien indsamler om din brug af emaerket.dk sendes til og gemmes på Googles servere.

18. Anonymisering af IP adresser
Læsøfruerne sørger for at din IP adresse i Google Analytics er gennemgår en anonymisering. Ved forsøg på uretmæssig login (fx hackerangreb) på vores hjemmeside registrerer Læsøfruerne IP adressen, som af hensyn til den videre efterforskning og retsforfølgning ikke gennemgår en anonymisering.

Som kunde hos Læsøfruerne har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til at få indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du jf. persondataloven. Henvendelser i forbindelse hermed rettes til Læsøfruerne via telefon +45 27 24 66 67 eller direkte via mail.

Seneste opdatering af dette dokument: 1/2- 2019.

Alle rettigheder forbeholdt Læsøfruerne.